Интересно Українці розробили унікальний алкогольний напій “Шафранівку”.

Регистрация
19 Апр 2017
Сообщения
7.828
Репутация
1.493
Реакции
8.260
Фермерське господарство “Шафран Любимівський” розробило рецептуру та зареєструвало свою торгову марку горілки на основі шафрану – “Шафранівка”. Про це розповів співвласник господарства Олег Демченко.

Фермер розказує, що горілку настояну на шафрані пили ще козаки. А Микола Гоголь у своїй повісті “Ніч перед Різдвом” писав: “…Ще місячної ночі варенуха та горілка, настояна на шафрані, могли б заманити Чуба…” або “Де, крім куті, буде варенуха, перегнана на шафран горілка та багато всякої страви”.

Демченко стверджує, що українці втратили культуру споживання шафрану, адже історія показує, що навіть у національному українському солодкому алкогольному напої “Спотикач” однією із спецій яку додавали, був саме шафран.

“До нас приїздив юнак, який дуже хоче займатися шафраном і вже близько 15 років вивчає цю культуру. І він нам розповів, що це третє пришестя шафрану на територію України. Раніше православна церква використовувала шафран у своїх обрядах і вино для причастя також настоювали на шафрані”, – розказує засновник фермерського господарства Віталій Шакало.

“Ми спробували на самогоні, на горілці, відпрацювали рецептуру та зареєстрували власну торгову марку. Так, на 5 літрів горілки або хорошого самогону ми беремо 1 грам шафрану. Потім це настоюється, горілка отримується гарного кольору та смаку. Крім того, вона корисна для серця та суглобів”, – ділиться рецептом Олег Демченко.

Фермер розказує, що їх напій високо оцінили у Швейцарії та зацікавились ним у Польщі. А у себе в господарстві вони шафрановим настоєм змазують рани, що сприяє скорішому загоюванню.

Але цілющий напій господарство поки не реалізовує. Адже для продажу алкогольних напоїв потрібна ліценція, це дуже дорого для господарства. Тому секрети “Шафранівки” розказують всім охочим та пропонують вдома самим спробувати зробити напій.

SEEDS.org.ua за інформацією АгроЮг
Посмотреть вложение 31523
 
Назад
Сверху Снизу